To nejlepší na hamburgery

Hamburger patří zejména mezi mladými lidmi k nejpopulárnějším jídlům. Důkazem je stále větší počet hamburgerových bister a restaurací rozesetých nejen po Praze, ale i dalších městech. Ale opravdu nejlepší hamburger není ten, který si objednáte v oblíbeném stánku nebo restauraci, ale ten, který si s kamarády uděláte doma na svém zahradním grilu.  

Černá litinová mřížka, to nejlepší na Burgery

Nejlepším pomocníkem pro grilování hamburgerů je litinová mřížka Sear Grate, která představuje to nejlepší pro zvlášť prudké opékání. Což je přesně to, co správný hamburger potřebuje. Stačí pět až sedm minut z každé strany a pak je dát na chvilku dopéct ke kraji roštu, kde není takový žár. Uvidíte, je to hračka.  

S dávkováním pomůže lis na hamburgery

Klasický hamburger, tzv. „čtvrtlibrák“ mívá okolo 120 gramů masa. Někdo si ale potrpí na větší porci hovězího a k uspokojení potřebuje dvakrát tak větší burger. Pokud si nejste jistí s dávkováním masa a nechcete nikoho ze svých kamarádů zklamat, můžete si vypomoct jednoduchým fíglem. Ten fígl spočívá v použití naší šikovné pomůcky, lisu na hamburgery. S lisem na hamburgery si můžete udělat bochánek z hovězího o váze 115 nebo 230 gramů a nemusíte se přitom bát, že někoho ošidíte. S naším lisem budou vaše hamburgery jeden jako druhý.  

Není ostuda nechat si poradit od chytré knihy

Pokud vás už omrzeli vaše vlastní hamburgery a hamburgery vašich kamarádů, můžete načerpat inspiraci v naší kuchařce Weber grilování Burgery, kde najdete spousty zajímavých receptů a tipů, jak dělat ty nejlepší hamburgery. Recepty na burgery najdete také v kuchařce Weber Bible grilování, která je plná nejrůznějších receptů a užitečných rad, jak si grilování co nejvíc zpříjemnit.

hamburger-s-bylinkovym-maslem-1441
hamburger-s-bylinkovym-maslem-1442
hamburger-s-bylinkovym-maslem-1444
hamburger-s-bylinkovym-maslem-1445
hamburger-s-bylinkovym-maslem-1466
img-5163
img-5208
img-5215
img-5167
img-5265
img-5266
img-5162