Kuřecí prsa s jarní cibulkou

Kuřecí prsa s jarní cibulkou

Počet porcí: 2 - 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 35 - 45 minut

Suroviny:

  • 1 svazek jarních cibulek
  • 2 vykoštěná kuřecí prsa nebo stehna

Na omáčku:

  • 1/ hrnku sojové omáčky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku sladkého vína
  • 1 jarní cibulka
  • 1 stoužek česneku
  • 1 proužek citronové kůry

Postup:

Maso z kuřecích prsou nakrájíme na proužky cca 1 x 1 x 5 cm, jarní cibulky nakrájíme na 5 cm kousky. Střídavě napichujeme maso a cibulky  na dvě špejle, které jsme předem namočili ve vodě. Z ostatních surovin svaříme omáčku, do které na 30 minut maso na špejlích namočíme a necháme odpočinout. Maso na gril pokládáme tak, aby špejle byly mimo největší žár. Pokud by se začaly pálit, stačí je obalit alobalem. Podáváme teplé se zbytkem omáčky.

Kuřecí prsíčka si nakrájíme zhruba na 1 až 1,5 cm dlouhé proužky.
Dále si připravíme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
mg-2612
Proužky kuřecí masa a kousky jarní cibulky střídavě napichujeme na dřevěné špejle.
Kuřecí špízy s jarní cibulkou podle chuti osolíme a opepříme. Následně je přelijeme omáčkou, kterou jsme si udělali ze zbytku surovin.
Hotová kuřecí prsa s jarní cibulkou podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.
mg-2689
mg-2686