Grilované zelí se slaninou

Grilované zelí se slaninou

Počet porcí: 4

Náročnost: střední

Doba přípravy: 1 -  1 1/2 hodiny

Suroviny:

  •     1/4 kostky másla
  •     6 plátků slaniny nakrájené nadrobno
  •     1 malá cibule nasekaná nadrobno¨1 malá hlávka bílého zelí
  •     cca 1/2 hrnku základní BBQ omáčky
  •     sůl a pepř


Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něm opatrně opečeme cibuli a slaninu a odložíme stranou. Do malé zelné hlávky vyřízneme od kuželového tvaru otvor do hloubky cca 7 - 8 , Celou hlávku uvnitř i zvenku potřeme rozpuštěným máslem a důkladně opepříme a osolíme. Vykrojenou dutinu naplníme opečenou slaninou s cibulí, zalijeme oblíbenou BBQ omáčkou. Z alobalu si připravíme prstenec, do kterého vložíme zelí, aby se nekolébalo. Zelí grilujeme metodou nepřímého grilování po dobu cca 1 - 1 1/2 hodiny dokud není křehké. Při zkoušce propečení by mělo jít zelí lehce propíchnout jehlicí na grilování. před podáváním sloupneme všechny vysušené listy, podáváme teplé.

Do hlávky zelí vyřízneme v místě kuželovitého tvaru otvor (cca 7-8 cm hluboký)
Vezmeme si jednu menší cibuli a nakrájíme si jí nadrobno. Pak si vezmeme menší hlávku zelí a taky jí nakrájíme na co nejmenší kousky.
K tomu si nakrájíme na malé kostičky také slaninu.
Vydlabanou hlávku zelí zpevníme alobalem a vložíme do zapékací mísky.
Vydlabanou hlávku nezapomeneme osolit a opepřit. Navíc jí zvenku i zevnitř vymažeme máslem.
Nakrájenou slaninku, cibulku a zelí dáme zprudka osmahnout na litinovou pánev.
Touto směsí naplníme vydlabanou hlávku zelí.
Do hlávky přidáme BBQ omáčku.
Hlávku položíme i s miskou na rozpálený rošt. Grilume na nepřímém žáru po dobu 1 až 1 a 1/2 hodiny.
Před podáváním sloupeme z hlávky všechny vysušené listy.
Podáváme s čerstvými rajčátky a salátem dle vlastního výběru.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit