Voňavé zapečené brambory

Voňavé zapečené brambory

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 - 40 minut

Suroviny:

  •     8  středních brambor nakrájených  na plátky
  •     1 velká červená cibule nakrájená na plátky
  •     4 stroužky česneku
  •     trochu citronové kůry
  •     sůl, pepř
  •     olej

Postup:K přípravě voňavých brambor na grilu si nachystáme omyté středně velké brambory, které nakrájíme na plátky. Dále potřebujeme červenou cibuli, česnek, špetku citrónové kůry, sůl, pepř a olej. Ještě potřebujeme alobalové čtverce z alobalu vhodného na grilování. Brambory nakrájíme na stejně silné plátky, na osobu budeme potřebkovat 2 - 3 kusy. Dbáme na stejnou velikost dílků brambor, při grilování se budou stejně propékat. Nestane se nám, že by jeden byl tvrdý a jeden přepečený. Větší cibuli nakrájíme na úhledné půlměsíčky. Na jednu osobu počítejme s polovinou cibule. Pečená cibule brambory pěkně provoní. Plátky brambor naskládáme na střed alobalu, poklademe půlměsíčky cibule, osolíme a opepříme. Na jemném struhadle nastrouháme kůru z bio citronu. Brambory posypeme počítáme půl lžičky na osobu. Naskládané brambory s cibulí, osolené a opepřené zakápneme olejem. Můžeme přidat ještě aromatické zelené bylinky jako tymián a rozmarýn, které dodají bramborám intenzivní vůni. Zelené bylinky, například případě tymián otrháme z pevných stopek. Pak je ještě můžeme rozemnout mezi prsty. Dvě protější strany alobalu dáme k sobě, zatočíme a pevně přitiskneme. Z obou stran zabalíme stejným způsobem. Všechny spoje řádně stlačíme a můžeme přistoupit ke grilování. My jsme při grilování použili gril na dřevěné uhlí Weber One-Touch Premium 57 , při rozpalování grilu byl použit zapalovací komín Weber. Brambory grilujeme po dobu cca 30 minut.  Grilujeme na přímém žáru ve středu grilu, pod poklopem. Grilované brambory servírujeme tak, že alobalové balíčky pouze rozbalíme, upravíme do podoby mističky, dozdobíme čerstvou petrželkou a rajčaty. Podáváme teplé jako lehkou večeři či jako přílohu ke grilovanému masu. Dalším možným způsobem servírování je servírování stylově na dřevěném prkénku.

K přípravě voňavých brambor na grilu si připravíme omyté střední brambory, které nakrájíme na plátky. Dále potřebujeme červenou cibuli, česnek, špetku citrónové kůry, sůl, pepř a olej. Ještě potřebujeme alobalové čtverce z alobalu vhodného na grilování.
Brambory nakrájíme na stejně silné plátky, na osobu budeme potřebkovat 2 - 3 kusy. Dbáme na stejnou velikost dílků brambor, při grilování se budou stejně propékat. Nestane se nám, že by jeden byl tvrdý a jeden přepečený.
Větší cibuli nakrájíme na úhledné půlměsíčky. Na jednu osobu počítejme s polovinou cibule. Pečená cibule brambory pěkně provoní.
Plátky brambor naskládáme na střed alobalu, poklademe půlměsíčky cibule, osolíme a opepříme. Na jemném struhadle nastrouháme kůru z bio citronu. Brambory posypeme počítáme půl lžičky na osobu.
Naskládané brambory s cibulí, osolené a opepřené zakápneme olejem. Můžeme přidat ještě aromatické zelené bylinky jako tymián a rozmarýn, které dodají bramborám intenzivní vůni.
Zelené bylinky, v našem případě tymián otrháme z pevných stopek. Můžeme ještě rozemnout mezi prsty.
Dvě protější strany alobalu dáme k sobě, zatočíme a pevně přitiskneme.
My jsme při grilování použili gril na dřevěné uhlí Weber One-Touch Premium 57 , při rozpalování grilu byl použit zapalovací komín Weber.
Brambory grilujeme po dobu cca 30 minut.  Grilujeme na přímém žáru ve středu grilu, pod poklopem.
Grilované brambory servírujeme tak, že alobalové balíčky pouze rozbalíme, upravíme do podoby mističky, dozdobíme čerstvou petrželkou a rajčaty. Podáváme teplé jako lehkou večeři či jako přílohu ke grilovanému masu.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit