Kapr na grilu

Kapr na grilu

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  •     4 pěkné porce kapra
  •     4 lžičky provensálského koření
  •     1 lžička drceného  kmínu
  •     kopr podle chuti
  •     sůl, pepř
  •     1 - 1,5 dcl oleje


Postup: Na přípravu kapra na grilu použijeme porce z čerstvého nemraženého kapra, jehož váha nepřekročila 3 kg. Velké ryby obsahují i podstatně větší množství tuku. Jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Každou porci potřeme celou olejem, posypeme lehce drceným kmínem, provensálským kořením  a koprem podle chuti. Osolíme a opepříme. Kapra vložíme přímo na rozpálený grilovací rošt grilu a z každé strany grilujeme po dobu 8 - 10 minut, do chvíle, kdy se na mase začnou objevovat typické zlatohnědé mřížky. Poáváme s pečivem a zeleninovou oblohou.

Na přípravu kapra na grilu použijeme porce z čerstvého středního kapra,  provensálské kořeni, drcený kmín, kopr, sůl, pepř a olej.
Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Ze všech stran potřeme kvalitním olejem.
Kapra posypeme provensálským kořením, čerstvý kopr nasekáme najemno a rybu s ním popřášíme. Pokud někomu kopr nechutná, může ho vynechat i tak je hotový kapr výtečný.
Gril rozpálíme na přímé grilování. Nakořeněné porce kapra vložíme na rozpálený grilovací rošt našeho grilu.
V našem případě jsme kapra připravovali na kotlovém grilu na dřevěné uhlí Weber One-Touch Premium 57 a grilovací rošty jsme ošetřiili olejem BBQ firmy Weber.
Rybu na grilu půběžně kontrolujeme a otáčíme. Grilování trvá podle velikostí porcí 8 - 10 minut.
Pěkně plřipravená ryba je ve  chvíli, kdy jsou na mase zjevné typické zlatohnědé mřížky.
Hotové porce grilovaného kapra podáváme teplé s čerstvým pečivem a zeleninovou oblohou. Můžeme ještě přidat oblíbený dresink.
Tip na servírování: Pohled na grilovaného kapra z jiného úhlu.