Grilovaná tortilla se sýrem brie a hronzovým vínem

Grilovaná tortilla se sýrem brie a hronzovým vínem

Počet porcí: 4
Náročnost: střední
Doba přípravy: do 20 minut

Suroviny:

  • 4 ks moučných tortil
  • 200 g sýru s bílou plísní
  • 300 g světlého hroznového vína
  • 100 g směsi ořechů - vlašské, lískové, pekanové

Postup:

Tortilly rozložíme na rovnou plochu, Na polovinu každé z nich naskládáme na plátky nakrájený sýr, přepůlené hroznové víno a zasypeme nasekanou směsí ořechů. Přehneme a lehce stlačíme. Tortilly na rozpáleném roštu grilujeme z obou stran po dobu 2 - 3 minut. Na obracení pouijeme kleště nebo obracečku. Hotové tortilly můžeme nakrájet na trojúhelníky a hned servírujeme. K tortillám lze podávat i například studenou křenovou nebo okurkovou omáčku, které chuť ještě podtrhnou.

Připravíme si tortily, sýr s bílou plísní, hroznové víno a směs ořechů (vlašské, lískové, pekanové).
Tortily položíme na rovnou plochu a postupně na ně klademe nakrájený sýr...
...potom rozpůlené hroznové víno...
...a nasekané ořechy.
Tortilu přehneme, přitlačíme a poté ji položíme na gril.
Tortilu grilujeme z každé strany 2-3 minuty.
Tortily můžeme nakrájet na trojúhelníčky, nebo je nechat jen tak. Lze je podávat jen tak samotné nebo s křenovou či okurkovou omáčkou.