Grilovaný camembert s mandlemi a medem

Grilovaný camembert s mandlemi a medem

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 4 kozí camemberty
  • 2 hrsti mandlových plátků
  • 4 lžíce medu
  • alobal nebo alobalové misky
  • bageta

Postup:

Z 2 x přeloženého alobalu naskládáme mističky podle velikosti sýru. Sýr dáme do mističek, pokapeme lehce olivovým olejem. Na každý kus sýra dáme jednu lžíci medu a hustě zasypeme mandlemi. Vložíme na 10 minut do grilu a grilujeme metodou nepřímého grilování dokud se pěkně nenafoukne. Podáváme s plátky bagety, které můžeme též dokřupava opéct na grilu. Servírujeme v alobalové misce, aby se nám manipulací sýr neroztekl. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Připravíme si kozí sýr camembert, med, mandlové plátky, bagetu a alobal na vytvoření zapékací mísky.
Z alobalu si vyrobíme zapékací misku a sýr do ní vložíme.
Sýr polijeme jednou lžící medu a posypeme jej mandlemi.
Poté jej zalijeme troškou olivového oleje.
Camembert v zapékací misce položíme na rozpálený rošt.
Grilujeme nepřímou metodou zhruba po dobu 10 minut.
Grilovaný camembert podáváme s čerstvou zeleninou a bagetou.
Sýr můžeme ještě dozdobit lístky čerstvé bazalky.