Pizza s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Pizza s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Počet porcí: 1
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 - 45 minut

Suroviny:

  • těsto na pizzu
  • rajčatová omáčka
  • sušené oregáno
  • 1 balení mozzarelly - třešinky
  • 2 - 3 rajčata čerstvá bazalka
  • pizza kámen

Postup:

Z vyváleného těsta na pizzu vykrojíme kruh o velikosti odpovídající velikosti pizza kamenu. Těsto přesuneme na kovový tác, který je součástí kamenu. Kámen vložíme do středu grilu a necháme řádně rozpálit. Na těsto naneseme vrstvu rajčatové omáčky, poprášíme sušeným oregánem. Dále poklademe plátky rajčat, celými malými mozzarelovými třešinkami a čerstvými lístky bazalky. Pizzu i s plechem vložíme na rozpálený kámen a gril uzavřeme. Pečeme 15 - 20 minut dokud nejsou okraje těsta zlatavé.

Na pizzu si připravíme rajčata, mozzarrellu, bazalku, sušené oregáno a samozřejmě těsto na pizzu.
Z vyváleného těsta vykrojíme kruh, jenž velikostí odpovídá možnostem našeho grilu.
Těsto přesuneme na kovový tác a potřeme jej rajčatovou směsí.
Nakrájíme si rajčata na tenké plátky...
...a přidáme je na pizzu.
K plátkům rajčat přidáme kousky sýru mozzarella.
Pizzu nakonec dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Pizzu na plechovém tácu položíme doprostřed grilu na pizza kámen.
Pizzu pečeme se zavřeným poklopem 15-20 minut, dokud nebudou kraje pizzy upečeny dozlatova.
Pizzu podáváme samotnou jako hlavní chod.