Grilovaná žebra s arizonskou marinádou

Grilovaná žebra s arizonskou marinádou

Množství: 2 - 4 porce

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  •     1 - 1 1/2 kg vepřových žeber
  •     2 - 3 lžíce arizonské kořenící směsi
  •     cca 1 dcl oleje


Postup: Vepřová žebra položíme na prkénko, v malé misce smícháme arizonskou kořenící směs s olejem a vymícháme marinádu. Připravenou marinádou natřeme maso ze všech stran. Necháme cca 2 hodiny marinovat. Grilujeme na nepřímém žáru po dobu cca 45 minut. Podáváme s tmavou omáčkou BBQ.

Ze všeho nejdřív si připravíme arizonskou marinádu.
Žebírka podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
Osolená a opepřená žebírka potřeme arizonskou marinádou.
Při marinování jsme důkladní a arizonskou směsí potřeme každičké volné místečko. Marinovaná žebra necháme na dvě hodinky odležet.
Marinovavá žebírka položíme na rozpálený rošt.
Vepřová žebírka s arizonskou marinádou grilujeme na nepřímém žáru po dobu 45 minut.
Vepřová žebírka můžeme podívat s čerstvým chlebem, jablečným křenem a hořčící nebo...
...s čerstvou zeleninkou a dipem dle uvážení.