Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem

Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem

Počet porcí: 1
Náročnost přípravy: velmi snadné
Doba přípravy: 20 minut

Suroviny na Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem:

  • 1 pšeničná tortilla
  • 1 – 2 lžíce smetanového sýra nebo crème fraîche (může být i zakysaná smetana)
  • 1 – 2 plátky slaniny
  • ½ mozzarelly
  • ½ malé červené cibule
  • 1 stonek chřestu
  • sůl a pepř
  • olivový olej (volitelná ingredience)

Postup přípravy Alsaského koláče s crème fraîche a chřestem:

  • Položte pizza kámen na rošt grilu a gril předehřejte na 250 – 275 °C      
  • Kámen nechte důkladně nahřát, aby se tortilla po vložní do grilu rovnoměrně propekla a měla křupavou kůrku          
  • Tortillu potřete smetanovým sýrem, zakysanou smetanou nebo crème fraîche         
  • Můžete podle chuti osolit a opepřit        
  • Slaninu nakrájenou na plátky ještě rozkrájejte na menší kousky a položte na placku          
  • Mozzarelu nakrájejte na malé kostičky a opět položte na placku          
  • Vše vrstvěte na celou plochu tortilly        
  • Cibuli nakrájejte na tenčí plátky, chřest na kolečka nebo podélně na čtvrtiny, aby se rychleji propekl      
  • Obojí pokládejte na tortillu
  • Tortillu položte na předehřátý pizza kámen a pečte 5 – 7 minut        
  • Tortilla musí být zespodu křupavá a sýr báječně roztavený        
  • Po vyjmutí z grilu můžete tortillu jemně pokapat olivovým olejem a případně malinko dle chutí dosolit     
  • Alsaský koláč nakrájejte na čtvrtky a ihned podávejte
  • Přejeme dobrou chuť!
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem
Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit