Počet porcí: 1
Náročnost přípravy: velmi snadné
Doba přípravy: 20 minut
Suroviny na Alsaský koláč s crème fraîche a chřestem:
- 1 pšeničná tortilla
- 1 – 2 lžíce smetanového sýra nebo crème fraîche (může být i zakysaná smetana)
- 1 – 2 plátky slaniny
- ½ mozzarelly
- ½ malé červené cibule
- 1 stonek chřestu
- sůl a pepř
- olivový olej (volitelná ingredience)
Postup přípravy Alsaského koláče s crème fraîche a chřestem:
- Položte pizza kámen na rošt grilu a gril předehřejte na 250 – 275 °C
- Kámen nechte důkladně nahřát, aby se tortilla po vložní do grilu rovnoměrně propekla a měla křupavou kůrku
- Tortillu potřete smetanovým sýrem, zakysanou smetanou nebo crème fraîche
- Můžete podle chuti osolit a opepřit
- Slaninu nakrájenou na plátky ještě rozkrájejte na menší kousky a položte na placku
- Mozzarelu nakrájejte na malé kostičky a opět položte na placku
- Vše vrstvěte na celou plochu tortilly
- Cibuli nakrájejte na tenčí plátky, chřest na kolečka nebo podélně na čtvrtiny, aby se rychleji propekl
- Obojí pokládejte na tortillu
- Tortillu položte na předehřátý pizza kámen a pečte 5 – 7 minut
- Tortilla musí být zespodu křupavá a sýr báječně roztavený
- Po vyjmutí z grilu můžete tortillu jemně pokapat olivovým olejem a případně malinko dle chutí dosolit
- Alsaský koláč nakrájejte na čtvrtky a ihned podávejte
- Přejeme dobrou chuť!