Crumble - ovocný koláč pečený na grilu

Crumble - ovocný koláč pečený na grilu

Počet porcí: 10

Náročnost: lehká

Doba přípravy: 30 min

Suroviny na ovocný koláč crumble na grilu:         

  • hladká mouka 300 g      
  • ovesné vločky rozemleté 150 g          
  • máslo 200 g        
  • špetka soli
  • sezonní ovoce 2 kg - ideálně dva druhy: jedno pevnější (jablka, tvrdší broskve) a druhé uzrálejší měkčí (švestky, blumy, jahody, meruňky)        
  • máslo 200 g        
  • cukr 100 g
  • větvička čerstvé máty a moučkový cukr na ozdobu

 Postup přípravy ovocného koláče crumble:

  • Nejdříve si připravíme drobenku.
  • Máslo rozkrájíme na menší kusy nebo nastrouháme a přidáme cukr, sůl, mouku a rozemleté ovesné vločky.
  • Vše mícháme, dokud se nám všechny komponenty nespojí dohromady.       
  • Pekáč vytřeme máslem a vysypeme cukrem.        
  • Ovoce zbavíme jadřinců, pecek a rozkrájíme na větší kusy.        
  • Následně začneme skládat ovoce do vymazaného pekáče a navrch ovoce naneseme již připravenou drobenku.      
  • Pečeme v grilu na dřevěné uhlí či Big Green Egg cca 160°C – 180°C za pomoci convEGGtoru na nepřímé grilování 30 min.        
  • Po upečení necháme koláč ještě 30 min odstát, aby se vypečené šťáva vsákla do drobenky.      
  • Další variantou lze drobenku ještě dochutit různým kořením, např. skořice v kombinaci s jablkem se skvěle hodí na štědrovečerní stůl.
  • Přejeme dobrou chuť!
ovocny-kolac-peceny-7
ovocny-kolac-peceny-3
ovocny-kolac-peceny-4
ovocny-kolac-peceny-1
ovocny-kolac-peceny-2
ovocny-kolac-peceny-5
ovocny-kolac-peceny-6
ovocny-kolac-peceny-8
ovocny-kolac-peceny-9
9038-ovocny-kolac-peceny-10

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit