Co je to nepřímé grilování a jaké jsou rozdíly mezi palivovými přepážkami a palivovými nádobami?

Dobrý den, můžete mi prosím říct, co je to nepřímo grilování a v čem se liší palivové přepážky a palivové nádoby? Děkuji za odpověď.
Jiří O.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. Metoda nepřímého grilování se používá například při přípravě větších kusů masa. Nepřímou metodou se grilu skvěle připravují celá kuřata a jiná drůbež. Nepřímé grilování spočívá v rozmístění briket nebo dřevěného uhlí po stranách grilovacího kotle. Díky tomu není žár uvnitř grilu tak intenzivní a vy můžete pěkně pozvolna grilovat kuřátko, vepřové koleno nebo kýtu. Palivové přepážky jsou jednodušší a cenově dostupnější pomůckou pro metodu nepřímého grilování. Přepážky se zaháknou za mřížku palivového roštu, aby po stranách grilovací vany vznikly dvě oddělená místa s briketami. Palivové nádoby Char-Basket mají podobu plechových košů a představují komfortnější variantu pomůcek pro nepřímé grilování. Palivové koše zastanou stejnou práci jako palivové přepážky, ale navíc fungují i jako šikovný dávkovač briket. I proto jsou palivové nádoby o něco dražší než palivové koše. Palivové přepážky i nádoby jsou součástí základní výbavy vybranných kotlových grilů Weber. Lze je však koupit i jako samosatný produkt. V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Palivová přepážka
Palivová nádoba
p1020588
Palivové přepážky
Palivové přepážky rozdělí prostor grilovací vany na tři části. Brikety tak budou pouze po stranách a prostředek zůstane volný.
p1020585
p1020727
p1020586
Palivové nádoby Char-Basket
Palivové nádoby plní stejnou funkci jako palivové přepážky. Navíc se s nimi dobře dávkují brikety.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit