Pizza pece na dřevo 

Pizza pece na dřevo

Pece na pizzu na dřevo jsou jednoznačně nejvíce podobné těm, na kterých Vám připravují pizzu v těch nejlepších italských restauracích. I tam totiž k pečení pravé italské pizzy používají dřevo nebo dřevěné pelety. I když příprava a roztopení pece je o něco složitější než rozehřátí pizza pece na plyn. Za tu trochu námahy to ovšem stojí!

Abyste pec na pizzu na dřevo rozpálili stačí Vám pár kusů dobře vysušeného dřeva, podpalovač a oheň. Jakmile se oheň rozhoří, je třeba počkat cca 20 minut, než v peci dosáhnete teploty ideální pro pečení pizzy. Pizza pak bude perfektně upečená za 3- 5 minut. 

... Zobrazit celý text

Pece na pizzu na dřevo jsou jednoznačně nejvíce podobné těm, na kterých Vám připravují pizzu v těch nejlepších italských restauracích. I tam totiž k pečení pravé italské pizzy používají dřevo nebo dřevěné pelety. I když příprava a roztopení pece je o něco složitější než rozehřátí pizza pece na plyn. Za tu trochu námahy to ovšem stojí!

Abyste pec na pizzu na dřevo rozpálili stačí Vám pár kusů dobře vysušeného dřeva, podpalovač a oheň. Jakmile se oheň rozhoří, je třeba počkat cca 20 minut, než v peci dosáhnete teploty ideální pro pečení pizzy. Pizza pak bude perfektně upečená za 3- 5 minut. 

Kromě kusového dřeva můžete použít brikety nebo dřevěné pelety. Pelety se navíc vyrábí z pilin různých druhů stromů, takže jídlo v pizza peci můžete ovonět svým oblíbeným dřevem. Vzhledem k palivu se jedná venkovní pece na pizzu. Hořící dřevo kromě tepla vydává i dým, který pro domácí prostředí není úplně ideální. O odvod kouře se pak stará komínek v horní části, kde je současně umístěn i teploměr pro kontrolu aktuální teploty v peci.

Pece na pizzu na dřevo jsou velmi skladné, stačí sejmout komínek a sklopit nožičky. Rázem je z nich ideální parťák na cesty.

Zobrazuji 1 – 8 z 8 produktů

Pec na pizzu na dřevo

Pece fungující na dřevo se používají snadno. Na začátku do zásobníku dáte dřevo spolu podpalovačem, který následně zapálíte a čekáte. Svým způsobem se zapálení pece podobá rozpálení grilu na dřevěné uhlí až na to, že pec se díky použitým materiálům a menším rozměrům roztopí daleko rychleji. Přikládání také není nic složitého. Stačí otevřít zásobník a nasypat do něj dřevo. Kromě kusového dřeva se v peci používají také dřevěné pelety a brikety. Z hořícího dřeva se ve výhni pece komínem valí dým. Kvůli tomu je nemožné jejich použití uvnitř.  

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit