Brikety štěpky a pelety Bradley Smoker 

Žádná lepidla ani umělá pojiva - čisté dřevo - to jsou brikety Bradley Smoker. Originální brikety (pelety) Bradley Smoker nabízíme ve dvou velikostech balení - 48 a 120 ks a ve 12 různých druzích dřeva, ze kterého je briketa lisována.
Dodávané druhy - bílý dub, třešeň, ořech, hickory, jabloň, javor , olše  a další pro Čechy možná trochu exotické druhy dřevin umožní dotáhnout Vaše uzení k dokonalosti.
Vhodné nejen pro všechny analogové i digitální udírny Bradley Smoker, ale i pro jiné typy udíren s ručním přikládáním paliva

na stránku

Jak dlouho vydrží hořet brikety Bradley Smoker ?

Digitální i analogová udírna Bradley Smoker má od výrobce pevně nastaven časový interval kterým se řídí automatické přidávání briket (pelet) - a je to 20 minut. Snadným výpočtem tedy zjistíte, že 48ks balení briket Vám vydrží v udírně doutnat 16 hodin, větší balení 120 ks  pak vydrží na 40 hodin čistého času uzení.
Interval bohužel není možné měnit ani u digitální verze udírny, a může se stát že u tvrdších druhů dřeva brikety ne úplně vyhoří. Vzhledem k jejich deformaci žárem ale nedoporučujeme pokoušet se brikety znovu vsunout do podavače, hrozí jeho poškození
Jak dlouho vydrží hořet brikety Bradley Smoker


Co jsou udící brikety ?

Udící brikety (smoker Bisquettes), někdy též nazávané udící pelety jsou silným tlakem lisované puky z jemně mleté dřevěné štěpky, které si udírny Bradley Smokers samy automaticky přidávají. Použití jiných druhů briket v těchto udírnách je díky svým rozměrům prakticky vyloučené.

Z čeho jsou vyrobeny brikety Bradley Smoker ?

Udící brikety Bradley Flavour Bisquettes jsou vyrobeny z tvrdého dřeva nebo ovocných druhů dřevin nejvyšší kvality. Při použití produkují chladný čistý kouř, kterým je možné udit v udírně jak studeným, teplým i horkým kouřem s  minimální tvorbou dehtu jak na uzeném mase, tak na stěnách komory udírny


Mají se brikety přikládat ihned od začátku spuštění udírny?

Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět, stejně tak jako nejde říci který způsob uzení nebo která teplota je jednoznačně nejlepší. Pokud ale udíte teplým nebo horkým kouřem ( tzn. od teplot cca 50° C výše), doporučujeme nejdříve nechat udírnu nahřát hlavní topnou spirálou udírny a do zásobníku přidat brikety až poté, co se komora udírny zahřeje. Ušetříte tím cca 30-40 minut provozního času ( tzn. 2  brikety) a zajistíte tím menší tvorbu dehtu na stěnách udírny

Mohu použít brikety nebo pelety používané ve spalovacích kotlích ?

Použití těchto druhů briket nedoporučujeme ze dvou důvodů. Tím prvním jsou ne úplně přesné rozměr brikety ( průměr a výška) které mohou briketu zaseknout v podavači a tím způsobit v lepším případě zaseknutí brikety, v horším případě pak poškození podavače udírny. 
Druhým důvodem je pak nejistota na čem vlastně udíte - běžné dřevěné brikety nebo pelety jsou lisovány z různých druhů obvykle měkkého jehličnatého dřeva ( které je pro uzení nevhodné) nebo dokonce může obsahovat příměsi lepidel či pojiv

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit