Wok pánve jsou výborným pomocníkem, který využijete k přípravě asijských jídel jak doma v kuchyni, tak na zahradě u grilu či na výletě v přírodě na otevřeném ohni.
Multifunkčnost pánve zajišťuje dokonale promyšlený tvar. Díky němu stačí pro přípravu jídel opravdu malé množství oleje a tudíž jídlo připravené ve woku je lehké a svěží. Ve wok pánvi můžete maso smažit i dusit, stačí použít vhodnou pokličku. Jiné wok pánve jsou pro změnu nabízeny např. s nerezovým košem, který poslouží jako napařováček nebo s bambusovým nářadím.
Na našich stránkách si můžete vybrat z nabídky tu pravou wok páne...
Zobrazit celý textWok pánve jsou výborným pomocníkem, který využijete k přípravě asijských jídel jak doma v kuchyni, tak na zahradě u grilu či na výletě v přírodě na otevřeném ohni.
Multifunkčnost pánve zajišťuje dokonale promyšlený tvar. Díky němu stačí pro přípravu jídel opravdu malé množství oleje a tudíž jídlo připravené ve woku je lehké a svěží. Ve wok pánvi můžete maso smažit i dusit, stačí použít vhodnou pokličku. Jiné wok pánve jsou pro změnu nabízeny např. s nerezovým košem, který poslouží jako napařováček nebo s bambusovým nářadím.
Na našich stránkách si můžete vybrat z nabídky tu pravou wok pánev pro Vás!
Ocelová Wok pánev s kulatým dnem pro grilování na grilech Monolith
SklademLitinová WOK pánev Rösle pro prudké opékání a přípravu asijských pokrmů.
SklademPánev Wok s poklicí a praktickým stojánkem na rovné grilovací povrchy
SklademNerezová pánev Wok rozšíří možnosti využití grilovacího ohniště Remundi
SklademMasivní litinová wok pánev Lodge s nepřilnavým povrchem o průměru 23 cm.
SklademKarbonová pánev wok pro přípravu jídel na grilech Big Green Egg XLarge a Large.
SklademNerezová WOK pánev pro přípravu asijských jídel na grilech Napoleon.
SklademNerezová mísa wok na přípravu asijských jídel pro grily Napoleon.
SklademNerezový držák pro Wok pánev s kulatým dnem pro keramické grily Monolith
SklademRedukce na Wok pánev pro všechna grilovací ohniště Remundi velikosti L
SklademRedukce na Wok pánev pro všechna grilovací ohniště Remundi velikosti M
Skladem
Wok pánev je dokonalá k velmi rychlé přípravě masa i zeleniny, ale lze v ní připravit i různá rizota a dokonce i celé kuře. Tuto hlubokou univerzální pánev můžete použít jak na vaření, tak dušení či smažení. Někteří říkají wok pánvi "čínská pánev", ale ve skutečnosti v ní můžete připravit speciality z celého světa. Tepelná příprava jídla ve woku je velmi rychlá a díky nepřilnavému povrchu se jídlo nepřipaluje a zachovává si vitamíny uložené v upravované zelenině.
Při výběru wok pánve je důležitý horní a dolní průměr pánve. Běžný rozměr horního průměru pánve se pohybuje mezi 26-30 cm. Dolní průměr není přesně specifikovaný. Důležité je, aby rozměr plochého dna pánve byl dostačující pro většinu varných desek a sporáků. Pro jistotu doporučujeme vybranou pánev na vařiči vyzkoušet, abyste předešli možným komplikacím v budoucnu. V asijských restaurací můžete vidět pánve, které mají kulaté dno, takové dno je všem nepraktické, protože na většinu běžných spotřebičů nepasuje. Na druhou stranu pánev s kulatým dnem velmi oceníte při přípravě jídla v grilu, který má kulatý otvor v roštu určený právě pro pánve či litinové hrnce. Tím je připravované jídlo blíže ohni a jeho příprava je rychlejší a při požadované vysoké teplotě.
Wok pánev se ve většině případů používá na rychlou přípravu masa a zeleniny. Dají se v ní ale připravit i některé moučníky. Díky tvaru a hloubce pánve se suroviny dají snadno promíchat, aniž by Vám z pánve při míchání vypadly. Pánev můžete použít jak na přímém ohni, tak na elektrickém či plynovém sporáku.
Wok pánev se dá použít v grilech které mají ve svém středu prohlubeň, která je na wok pánev či na jiné podobné příslušenství určena. Další typ grilů, kde se dá použít, jsou plynové grily, které mají ve své výbavě hořák. Tento hořák se většinou nachází na bočník stolku grilu.
Wok pánve se většinou vyrábějí z oceli či litiny (slitina železa s uhlíkem), s tím že každý materiál má své výhody a nevýhody. Litina je skvělá pro přípravu masa, nicméně je velmi těžká, takže pokud plánujete suroviny často v pánvi prohazovat, doporučujeme sáhnout po ocelové wok pánvi. U oceli ovšem počítejte s tím, že se maso tak snadno nezatáhne jako je tomu u litiny. Ocelová pánev má dále výhodu v tom, že se více hodí na použití na přímém ohni. Na přímý oheň můžete dát i litinu, u té se ale může při styku s ohněm zničit ochranný povrch (seasoning), který pak musíte zdlouhavě vytvářet znovu.
Nevíte kterou udírnu vybrat? Už jste se začali poohlížet po novém grilu? Nebo Vám jen došla...
Na naší prodejně v Tachlovicích vždy zkoušíme, testujeme, a hlavně rádi předvádíme zákazníkům...
Tentokrát jsme v prostorách naší prodejny v Tachlovicích připravili pro společnost Kaufland a...