Počet porcí: 4
Náročnost: střední
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Suroviny:
Postup:
Očistěné kuře zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Položíme na prkénko a rukou opatrně oddělíme kůži na prsou a stehnech od masa, vytvoříme tak prostor pro vložení ochuceného másla. Smícháním másla, sekaného libečku a pomerančové kůry získáme bylinkové máslo, které opatrně naneseme mezi maso a kůži. Nohy kuřete stáhneme provázkem. Do stojanu na grilování kuřete vlijeme pivo nebo vývar. Kuře dáme na stojan.
Gril rozehřejeme na střední teplotu. Vložíme kuře na stojanu a grilujeme po dobu 1 1/4 - 1/2 hodiny, dokud vnitřní teplota v nejsilnějším místě stehna nedosáhne teploty 75 stupňů. Kuře v grilu občas zkontrolujeme, průběžně potíráme vypečenou šťávou. Hotové kuře necháme ještě 10 minut ve vypnutém grilu dojít pod alobalem. Kuře můžeme též potírat šťávou z pomeranče.
Naše zapálení pro keramické grily Big Green Egg přispělo k tomu, že se aktuálně naše prodejna v...
Nevíte kterou udírnu vybrat? Už jste se začali poohlížet po novém grilu? Nebo Vám jen došla...
V nedávné době jsme měli tu čest zúčastnit se exkluzivního školení na grily Big Green Egg, které...