Hamburger s trhaným masem

Hamburger s trhaným masem

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 - 45 minut

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • oblíbená grilovací směs
  • sýr
  • rostlinný olej
  • sůl, pepř

Na oblohu:

barevné salátové listy, cibule, rajčata, hořčice, kečup, majonéza podle chuti

Postup:

Kuřecí prsa otřeme olejem a posypeme grilovacím kořenímm, opečeme na přímém žáru doměkka. Pro lepší chuť můžeme na rozpálené uhlí či brikety přihodit 1 - 2 hrsti udících lupínků.  Hotové maso odložíme na mísu a necháme chvíli odpočinout, Poté je natrháme po vláknech na malé kousky. Žemli namažeme máslem a opečeme po dobu 30 sekund až 1 minuty. Na spodní polovinu každé žemle naskládáme listy salátu, navrstvíme kousky natrhaného kuřete, přidáme cibuli, rajče a sýr. Dochutíme dle vlastní fantasie kečupem či majonézou a přiklopíme druhým dílem žemle. Podáváme teplé.

Kuřecí maso nakrájíme na 4 stejně velké řízečky.
Maso zalijeme menším množství olivového oleje.
Maso přelité olivovým olejem posypeme grilovacím kořením.
Kuřecí řízečky položíme na rozpálený rošt.
Maso pečeme na přímém žáru doměkka.
Všechny hamburgerové housky v půlce rozkrojíme.
Žemle zlehka potřeme máslem.
Máslem namazané housky položíme na rozpálený rošt ke kraji a necháme zhruba půl minuty až minutu opékat.
Grilovaná kuřecí prsa za pomoci vidličky a nože natrháme na vlákna.
Rozpečené housky potřeme podle chuti kečupem, hořčicí nebo majonézou. Přidáme ledový salát, trhané kuřecí maso a tenké plátky rajčat.
Do hamburgeru ještě přidáme sýr a čerstvou cibuli.
Hamburgery podáváme s hranolky, americkými brambory nebo se salátem.