Nádivka do kuřete

Nádivka do kuřete

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 4 - 6 rohlíků z předešlého dne
  • 2 vejce
  • muškátový květ podle chuti
  • sůl, pepř
  • mléko na namočení rohlíků
  • zelená sekaná petrželka, na jaře můžeme přidat čerstvé kopřivy

Postup:

Do velké mísy nakrájíme rohlíky na stejné kousky, které zalijeme mlékem, přidáme vejce a podle chuti osolíme a opepříme. Pro vůni a lepší chuť přidáme muškátový květ. Umícháme polotuhou směs, kterou plníme kuře nebo upečeme samotné v zapékací míse vymazané máslem a vysypané strouhankou.

Na nádivku si připravíme starší rohlíky z předešlého dne, vejce, mléko, sekanou zelenou petrželku,  muškátový květ, sůl a pepř.
Všechny rohlíky nakrájíme na kolečka nebo stejně velké kostičky, které nasypeme do velké mísy. V dalším kroku přistoupíme k přidávání zbývajících surovin.
K připraveným nakrájeným rohlíkům přidáme postupně vejce a další suroviny.
Mléko přidáváme do doby než jsou všechny rohlíky zcela nasáklé. Pokud se nám podaří nalít mléka více, přebytečné slijeme.
Do nádivky nasekáme zelenou pažitku, při přípravě nádivky najaře, můžeme přidat mladé lístky kopřiv, se kterými má nádivka výtečnou chuť.
Nezbytným kořením spolu se solí a pepřem je muškátový květ.  Muškátový květ je pro svou vůni velmi oblíbený při přípravě hlavně zeleninových pokrmů.
Všechny suroviny řádně promícháme, aby se pěkně propojily chutě i vůně.
Promíchání je nejlepší provádět rukami, tak můžeme i lehce cítit konzistenci těsta na nádivku. Před plněním do formy nebo drůbeže nesmíme zapomenout kousek ochutnat  a popřípadě dosolit či dopepřit.
My jsme nádivkou naplnili Kuřecí roládu s nádivkou ve slaninovém kabátku. Ugrilovanou roládu lze konzumovat teplou s bramborovou kaší nebo bramborem. Studená roláda se hodí k doplnění studených mís.