Banány na grilu

Banány na grilu

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 2 banány
  • 4 kousky másla
  • Skořice
  • Rozinky
  • 1 dcl rumu
  • 4 lžíce medu

Na ozdobení:

zmrzlina, šlehačka, čokoláda + alobal

Postup:

Z alobalu vystřihneme 4 stejné čtverce, na každý položíme rozpůlený banán, na který uložíme kousek másla, přidáme skořidi, trochu medu a rozinky. Konečnou tečkou je zakápnutí rumem. Banány zabalíme a grilujeme z každé strany přibližně 5-8 minut na dobře rozpáleném grilu. Při servírování přidáme po kopečku zmrzliny a šlehačky, popř. posypeme strouhanou čokoládou.

Na tento recept budeme potřebovat banán, rum, rozinky, med, skořici a kousek másla. Na dozdobení potom zmrzlinu, čokoládu, šlehačku a alobal.
Z alobalu natrháme nebo nastříháme čtverce v počtu odopvídajícímu počtu připravovaných porcí.
Banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Položíme na alobal.
K banánu na alobal přisypeme dvě lžičky rozinek.
Máslo nakrájíme na kousky a ke každému banánu přiložíme jeden až dva kousky másla.
Jednotlivé porce pokapeme medem. Nejlepší je samozřejmě med od známého včelaře.
Servírujeme s kopečkem zmrzilny a šlehačky, popř. posypeme strouhanou čokoládou.