Grilované tofu s mrkvovým salátem

Grilované tofu s mrkvovým salátem

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 2 hodiny marinování

Suroviny:

  • 200 g bílého tofu
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička červené papriky
  • 3 lžíce hořčice
  • podle chuti ještě kari
  • 2 - 3 mrkve
  • šťáva z poloviny citronu
  • cukr na dochucení salátu
  • 50 g kešu oříšků
  • 2 jarní cibulky
  • zelená petrželka

Postup:

Přírodní tofu nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme z hořčice, sojové omáčky, papriky a oleje marinádu, do které vložíme kousky tofu a promícháme. Odložíme do chladu na 2 hodiny. Mezitím si ze zbylých přísad připravíme salát. Mrkev oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme, zakapeme šžávou z citronu a dochutíme cukrem. Cibulku a kešu oříšky nasekáme a přimícháme k mrkvi. Hotový salát ozdobíme zelenou petrželkou. Tofu grilujeme metodou nepřímého grilování přímo na roštu dokud se na povrchu neudělá pěkná kůrka. Servírujeme a podáváme teplé s přilpraveným mrkvovým salátem.

Připravíme si tofu, sojovou omáčku, olivový olej, červené papriky, hořčici, kari, mrkev, citronovou šťávu, cukr, kešu oříšky, jarní cibulku, zelenou petrželku.
Tofu nakrájíme na větší kousky.
V misce smícháme hořčici, papriku, sojovou omáčku a olej. Promícháme a do vzniklé marinády vložíme kostky z tofu.
Necháme na dvě hodiny odležet.
Ze zbylých přísad si připravíme chutný salát.
Oloupeme a nastrouháme mrkev.
Zakapeme citronem...
...a přidáme špetku cukru.
Do salátu přidáme kešu oříšky a jarní cibulku.
Salát dozdobíme petrželkou.
Tofu grilujeme nepřímou metodou tak dlouho, dokud se na povrchu nevytvoří tvrdá kůrka.
Servírujeme s mrkvovým salátem.