Grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem

Grilovaný camembert s brusinkami a rozmarýnem

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 1 hodina +10 minut na grilování

Suroviny:

  • 4 kozí camemberty
  • 1 jablko
  • 100 g sušených nebo 200 g čerstvých brusinek
  • trochu skořice
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • čerstvý rozmarýn
  • bageta

Postup:

Sušené brusinky zalijeme vodou a necháme půl hodiny odstát. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. Brusinky s jablkem, trochou skořice, cukrem a citronovou šťávou podusíme doměkka. Porce sýra lehce pokapeme olivovým olejem, z alobalu 2 x přeloženého poskládáme malou misku a s ní vložíme do grilu. Grilujeme metodou nepřímého grilování dokud se sýr pěkně nenafoukne. Ve chvíli, kdy je sýr prohřátý, lžící na něj naklademe směs brusinek s jablky a ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu. A necháme ještě znovu prohřát. Sýr servírujeme se zbylou brusinkovou omáčkou a plátky nakrájené bagety, tu můžeme též lehce dokřupava opéct na grilu.

Připravíme si kozí camembert, jablko, čerstvé nebo sušené brusinky, skořici, cukr, citronovou šťávu, rozmarýn.
A nesmí chybět ani bageta.
Z alobalu si vyrobíme malou misku a sýr do ní vložíme.
A pokapeme olivovým olejem.
Grilujeme nepřímou metodou a to tak dlouho, dokud se sýr nenafoukne.
Na správně rozehřátý sýr přidáme brusinky.
Sýr můžeme dozdobit čerstvým rozmarýnem.
Grilovaný camembert podáváme s čerstvou zeleninou a rozpečenou bagetkou.