Hermelín grilovaný ve slanině

Hermelín grilovaný ve slanině

Počet porcí: 4
Náročnost : snadné
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny:

  • 4 ks oblíbeného hermelínu
  • cca 500 g plátků slaniny
  • 4 lístky šalvěje
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 500 g kysanéno zelí
  • 1 jarní cibulka
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • provázek
  • alobalová mistička

Postup:

Z plátků slaniny postupným proplétáním vytvoříme plát, do kterého zabalíme hermelín. Hermelín potřeme hořčicí, přiložíme lístek šalvěje a provázkem převážeme tak, aby slanina na sýru pěkně držela a nerozpadla se při grilování. Takto připravený hermelín vložíme do alobalové misky a grilujeme nepřímou metodou přibližně 15 minut dokud není slanina křupavá. Mezitím překrájíme kysané zelí na drobné kousky, osolíme, osladíme a zakápneme troškou oleje. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno přimícháme k zelí. Nemlépe rukou promneme a necháme chvilku ostát. Grilovaný sýr servírujeme se zelným salátem. Tento pokrm doplněný vařeným bramborem můžeme podávat i jako netradiční oběd.

Připravíme si hermelín, slaninu, lístky šalvěje, celozrnou hořčici, kysané zelí, jarní cibulku, slunečnicový olej, provázek a alobal.
Proplétáním plátků slaniny vytvoříme plát...
...do kterého zabalíme náš hermelín.
Slaninový kabátek zavážeme provázkem.
Nakonec nám vznikne takovýto fešácký hermelnín ve slaninovém kabátku.
Z alobalu si vyrobíme misku a hermelín ve slanině do ní vložíme.
Alobalovou misku s hermelínem položíme na rozpálený rošt.
Sýr grilujeme nepřímou metodou přibližně 15 minut.
Mezitím si nakrájíme nadrobno zelí, které osladíme, osolíme a zákpneme trochou olivového oleje.
K zelí přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Promícháme a necháme odležet.
Hotový sýr podáváme horký se zelným salátem.