Pizza na kotlovém Weberu

Udělat pizzu na grilu se může jevit jako mírně šílený nápad, dokud jí neochutnáte. A je to otázka několika málo minut, kdžy víte jak na to. Stačit Vám bude jednoduchý kotlový gril - v našem případě to byla kotlová 57-ka na uhlí ( ale použít je možné i jakýkoli další model vyšší řady grilů)  a spodní kámen na pizzu. Na rozdíl od litinového roštu se tahle keramika prohžívá jinak, a pizza se bude péct rovnoměrně. Na litině se Vám jí totiž asi povede připálit :) No, a pak už stačí jen 10-15 minut, teplota kolem 200 stupňů a je hotovo.

Sýrová pizza na kotlovém grilu
Na káme dáváme ještě pečící papír. Důvod je jednoduchý - lépe se to pak myje :)
Porcování pizzy
pizza-na-grilu-2921
Takhle vypadá pizza kámen když pizzu sundáte - stačí jen setřít
No, a jedna pizza nikdy nestačí

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit