Recepty na podzimní grilování, které zahřejí!

S příchodem podzimu a tím i nižších venkovních teplot nemusíte s grilováním končit. Právě naopak! Podzimní období nabízí mnoho skvělých surovin, které můžete využít k přípravě originálních jídel připravených právě na venkovním grilu. Pojďme se podívat na pár tipů, které přinesou do vašeho grilování nové chutě a zpestří tradiční recepty na grilu.

Recepty na podzimní grilování:

Zvěřinové steaky na grilu

Podzim je ideální čas na grilování zvěřiny, jako je jelení nebo srnčí maso. Zvěřinové steaky je nejlepší marinovat v červeném víně s bylinkami (rozmarýn, tymián) a poté grilovat na středním žáru. Servírujte s bylinkovým máslem a grilovanou zeleninou.

zvěřinové steaky

Grilovaný losos s dýňovou omáčkou

Losos je výborný jak pro letní, tak i podzimní grilování. Filety lososa grilujte na dřevěném udícím prkénku mimo hlavní žár z grilu (nebo použijeme keramický deflektor) a mezitím si připravte dýňovou omáčku. Vařenou dýni rozmixujte s trochou smetany, česnekem a rozmarýnem. Omáčku podávejte vedle lososa jako dip.

losos na grilu

Grilovaná zelenina na dřevěném uhlí

Zeleninu můžeme grilovat přímo na dřevěném uhlí v grilu. Nebojte se, že ji spálíte. Slupku musíte i tak oloupat. Po vyndání z grilu ji nakrájejte na menší kostičky, můžete ji nechat jen tak nebo okořenit dle libosti.  Voňavá grilovaná zelenina je navíc i zdravá a vyznavači diet a zdravého životního stylu ji mohou konzumovat po kilech.

zelenina na grilu

Kynuté povidlové buchty v pečené litinové pánvi

Vyzkoušet můžete i něco méně tradičního a pro změnu i sladkého. K snídani, ke svačince nebo jen tak na chuť budou skvělou volbou povidlové buchty. Zaděláte těsto, naplníte buchty povidly a naplníte jimi litinovou pánev. Odměnou vám budou voňavé buchty z grilu.

kynuté buchty na grilu

Pečený ananas na dřevěném uhlí

A ještě jedna sladká dobrota navíc. Exotické ovoce jako je ananas jistě přijde v podzimních časech vhod. Přelitý sladkou karamelovou omáčkou potěší děti i dospělé.

ananas na grilu

Pečivo z kynutého těsta pečené v kamado grilu

Voňavé houstičky nebo bochánky z kynutého, hladkého a pružného těsta. Klíčem k úspěchu je nechat bochánky správně vykynout. Bochánky pak také můžete plnit různými náplněmi, jako jsou sýry, šunka nebo bylinky. Pokud chcete měkčí bochánky, přidejte do těsta lžíci jogurtu nebo mléka.

pečivo na grilu

Tipy a triky na podzimní grilování

Využijte sezónní suroviny:

Využijte podzimní sklizeň a experimentujte s různými druhy zeleniny, jako jsou batáty, červená řepa nebo kapusta v kombinaci s rybím či zvěřinovým masem.

zelenina na grilu

Pijte teplé nápoje:

K podzimnímu grilování se hodí také horké nápoje, jako je svařené víno nebo čaj s kořením, které vás zahřejí.

Udržujte teplotu v grilu:

Během chladnějších dnů si pohlídejte teplotu uvnitř grilu, aby se jídlo připravilo rovnoměrně a nezůstalo syrové uprostřed.

teploměr do masa meater

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit