Co mám dělat při prvním grilování?

Dobrý den, s manželkou jsme k výročí svatby dostali plynový gril Weber Genesis II LX S-340 a protože nemáme s grilováním mnoho zkušeností, chtěli jsme se zeptat, jestli při prvním grilování musíme dodržet nějaký zvláštní postup a pokud ano, jak tedy máme postupovat. Děkuji za vaši odpověď.
Radim B.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. Při prvním grilování s plynovým grilem Weber Genesis II LX S-340 (ale i s jinými plynovými grily) je potřeba gril pořádně rozpálit. Proto dříve než na rošt položíte první steak, bude nutné, abyste zapálili gril a se zavřeným poklopem jej rozehřáli na maximální možnou teplotu. Takto nechte gril běžet po dobu 20 minut. Po uplynutí dvaceti minut je gril připravený a vy můžete začít grilovat. Předehřívání grilu je ale důležité i při pozdějším užívání grilu. Předehřívání grilu je důležité kvůli tomu, že na správně rozpáleném roštu se nepřichytává jídlo a navíc grilované maso získá charakteristický otisk mřížky. Navíc z předehřátého grilu se mnohem lépe odstraňují zbytky a nečistoty z posledního grilování. Předehřívání provádějte tak, že otevřete poklop grilu, zapálíte všechny hořáky a zavřete poklop. Následně nastavte všechny hořáky do polohy vysoký plamen a nechte takto gril běžet po dobu 10 až 15 minut, dokud teploměr na grilu neukáže 260 °C. V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Své dotazy nám může pokládat prostřednictvím zákaznické linky, v dispozici je také kontaktní online formulář anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovicích, kde vám bude k dispozici jeden z našich odborných poradců, který zodpoví každý váš dotaz a se vším vám pomůže.

Hořáky nastavte do polohy vysoký plamen.
Při předehřívání grilu počkejte, dokud teploměr na poklopu neukáže 260 °C.
Se správně rozpáleným grilem dosáhente u svých steaků charakteristického otisku grilovací mřížky.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit