Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Steak můžete v Big Green Egg, grilovat hned dvěma způsoby.
Na horním obrázku můžete vidět grilování na keramickém grilu Big Green Egg přímou metodou, která se používá právě k přípravě steaků a menších kusů masa. Doba přípravy by se měla pohybovat od 10 do 15 minut.
Pokud však máte větší flák masa je lepší volbou nepřímé grilování. U nepřímého grilování v keramickém grilu není maso vystaveno tak velkému žáru, dělá se po delší dobu a pomaleji. V Big Green Egg se k nepřímému grilování využívá ConvEGGtor.
ConvEGGtor je keramické příslušenství grilu Big Green Egg, které rozptyluje žár z ohniště do celé komory grilu a díky tomu působí teplo na maso ze všech stran. Kromě rovnoměrného grilování masa ze všech stran ConvEGGtor také poskytuje ochranu spodní části masa před spálením. V praxi se setkáte také s kombinací metod, což znamená, že větší kus masa nejprve necháte zatáhnout pomocí přímého grilování, aby maso neztrácelo během další tepelné úpravy tolik šťávy.
Rozdíl ve srovnání s plynovým grilem pří přímém grilování v době přípravy není, ale někteří gurmáni upřednostňují grily na dřevěné kvůli lepší chuti.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Fanoušci "zelených vajíček" si mohli v areálu naší prodejny vychutnat první letošní grilování na...
Venkovní teploty pomalu stoupají a proto i v areálu naší prodejny v Tachlovicích pomalu...
Legendární zelená vajíčka Big Green Egg slaví 50. narozeniny a my oslavujeme s nimi! Keramické...
Žádné produkty