Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Co se týká zažehnutí grilu, má Váš soused určitě pravdu. Plynový gril zapálíte pouhým zmáčknutím tlačítka, které vyhodí jiskru a pootočením ovládacího knoflíku. U grilů na dřevěné uhlí ať plechových či keramických si ze zapálením grilu budete muset trochu pohrát.

K zapálení dřevěného uhlí v grilu určitě použijte podpalovače bez chemický přísad. Chemický podpalovač má negativní vliv na chuť masa, a navíc může během grilování v Big Green Egg nečekaně vzplanout. Keramika, ze které je gril vyroben je porézní a může v tak v sobě zanechávat zbytky podpalovače.

Jakmile se Vám za pomoci podpalovačů podaří založit alespoň tři takováto ohniska na různých místech, zavřete víko grilu a otevřete jeho průduchy, aby grilem mohl proudit vzduch. Od tohoto momentu obvykle trvá 10-15 minut, než Big Green Egg dosáhne ideální teploty na grilování, což se vyrovná plynovému grilu.

V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Vánoce jsou už za dveřmi a s nimi přichází i čas rozdávat radost a pohodu. Jestliže ve vašem...
Obdarujte Vaše blízké něčím praktickým, co navíc výborně chutná. Přidejte si do objednávky...
Chystáte se na Klobásobraní vlastním vozem? Znáte to u nás a víte, jak "velké" je parkoviště u...
Žádné produkty