Jak zatopit v kotlovém grilu Outdoorchef

Dobrý den, koukal jsem na kotlové grily Outdoorchef a oproti jiným mi přijde rozdílný systém topení. Jakým způsobem se v grilu topí? Děkuji.
23.04.2021 Vojta L.

Naše odpověď:

Dobrý den Filipe, Děkujeme za Váš dotaz. Systém topení je skutečně trochu rozdílný oproti grilům jiných značek, nejde však o nic složitého či omezujícího. Roztopení grilu je zcela snadné, nejprve na nejspodnější mřížku grilu vložíme dvě až tři podpalovací kostky a zapálíme.

Následně vložíme děrovanou nerezovou misku na držáky, díky kterým tak mezi dnem grilu a samotným uhlím vznikne prostor, ze kterého gril může sát dostatek vzduchu. Na tuto mísu pak přijde samotné uhlí, které tedy pouze nasypeme do středu mísy a necháme rozhořet, což potrvá asi 30 minut a potom už můžete jít grilovat.

  Před zahájením grilování je potřeba se rozmyslet, jakým stylem budeme chtít gril používat, neboť grily Outdoorchef nám poskytují možností více. Buďto na takto připravený gril s rozpáleným uhlím pouze nasadíme grilovací rošt a gril budeme používat jako každý jiný – tedy tak, přímo nad uhlím bude největší žár a při okrajích bude žár menší. Není tedy skoro možné vytvořit si zónu pro nepřímé grilování.

Tato možnost přichází s použitím speciálního trychtýře, který je samozřejmě součástí grilu. Při jeho použití je nutné nejprve pomocí kleští přesunout rozpálené uhlí k jedné straně grilu. Následně se do středu postaví miska na odkapávající tuk, do které nezapomeňte nalít trochu vody (případně piva či vína pro navonění masa), aby nedocházelo k připalování omastku a zároveň bude vypařující se kapalina masu přidává vlhkost a bránit jeho vysušení.

Nad misku poté umístíme samotný trychtýř, do jehož dvou připravených dírek následně usadíme i grilovací rošt. Když se nyní podíváte, v jedné části trychtýře je díra, pod kterou je rozpálené uhlí. Nad toto místo položíte maso k zatáhnutí. Když máte pocit, že je maso dostatečně zprudka opečené, jednoduše pomocí kleští chytnete rošt a celý ho o 180 stupňů pootočíte, přičemž maso z roštu nemusíte vůbec sundavat! V tuto chvíli je skrze díru v trychtýři vidět přímo na nerezovou misku, neboť všechno rozpálené uhlí se nachází schované pod druhou stranou trychtýře a vyzařované teplo je rovnoměrně distribuováno do celého grilu.

V případě, že budete mít další otázky ohledně grilů nebo samotného grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit