Naše odpověď:
Dobrý den Filipe, Děkujeme za Váš dotaz. Systém topení je skutečně trochu rozdílný oproti grilům jiných značek, nejde však o nic složitého či omezujícího. Roztopení grilu je zcela snadné, nejprve na nejspodnější mřížku grilu vložíme dvě až tři podpalovací kostky a zapálíme.
.jpg)
Následně vložíme děrovanou nerezovou misku na držáky, díky kterým tak mezi dnem grilu a samotným uhlím vznikne prostor, ze kterého gril může sát dostatek vzduchu. Na tuto mísu pak přijde samotné uhlí, které tedy pouze nasypeme do středu mísy a necháme rozhořet, což potrvá asi 30 minut a potom už můžete jít grilovat.
.jpg)
Před zahájením grilování je potřeba se rozmyslet, jakým stylem budeme chtít gril používat, neboť grily Outdoorchef nám poskytují možností více. Buďto na takto připravený gril s rozpáleným uhlím pouze nasadíme grilovací rošt a gril budeme používat jako každý jiný – tedy tak, přímo nad uhlím bude největší žár a při okrajích bude žár menší. Není tedy skoro možné vytvořit si zónu pro nepřímé grilování.
.jpg)
Tato možnost přichází s použitím speciálního trychtýře, který je samozřejmě součástí grilu. Při jeho použití je nutné nejprve pomocí kleští přesunout rozpálené uhlí k jedné straně grilu. Následně se do středu postaví miska na odkapávající tuk, do které nezapomeňte nalít trochu vody (případně piva či vína pro navonění masa), aby nedocházelo k připalování omastku a zároveň bude vypařující se kapalina masu přidává vlhkost a bránit jeho vysušení.
.jpg)
Nad misku poté umístíme samotný trychtýř, do jehož dvou připravených dírek následně usadíme i grilovací rošt. Když se nyní podíváte, v jedné části trychtýře je díra, pod kterou je rozpálené uhlí. Nad toto místo položíte maso k zatáhnutí. Když máte pocit, že je maso dostatečně zprudka opečené, jednoduše pomocí kleští chytnete rošt a celý ho o 180 stupňů pootočíte, přičemž maso z roštu nemusíte vůbec sundavat! V tuto chvíli je skrze díru v trychtýři vidět přímo na nerezovou misku, neboť všechno rozpálené uhlí se nachází schované pod druhou stranou trychtýře a vyzařované teplo je rovnoměrně distribuováno do celého grilu.
.jpg)
V případě, že budete mít další otázky ohledně grilů nebo samotného grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Vánoce jsou už za dveřmi a s nimi přichází i čas rozdávat radost a pohodu. Jestliže ve vašem...
Obdarujte Vaše blízké něčím praktickým, co navíc výborně chutná. Přidejte si do objednávky...
Chystáte se na Klobásobraní vlastním vozem? Znáte to u nás a víte, jak "velké" je parkoviště u...
Žádné produkty