Musím před grilováním rozpalovat gril?

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je opravdu nutné před každým grilováním na plynovém grilu skoro půl hodiny předehřívat rošt. Upřímně mě to dost zdržuje a otravuje, tak jsem se chtěl zeptat, jestli to není nějaká grilovací fáma. Děkuji za odpověď.
Luděk M.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. Předehřívání plynového grilu, ale i jakéhokoli jiného, je pro správné grilování velmi důležité a rozhodně se nejedná o žádnou fámu. Bez řádně rozpáleného roštu se v podstatě nedá grilovat. Nebo dá, ale výsledek by vám a ani nikomu jinému radost rozhodně neudělal. Vlastně je to podobné jako když vaříte doma v kuchyni na klasické pánvi nebo pečete v troubě. Když budete smažit řízky, taky si pánev nejdřív pořádně rozpálíte, stejně tak musíte předehřát troubu, když chcete péct kuře nebo nějaký moučník. No a u plynového grilu je to podobné. Před každým grilováním je důležité zapálit gril a nechat ho naplno běžet se zavřeným poklopem alespoň dvacet minut, dokud se gril nerozpálí na 260 °C. Teprve pak na něm můžete začít grilovat. V případě dalších dotazů nás neváhejte se na nás obrátit. Pro tyto účely můžete využít naší zákaznickou linku, dále je vám k dispozici kontaktní online formulář na našich webových stránkách anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovicích (mezi Zličínem a Rudnou u Prahy), kde se vám bude věnovat jeden z našich technických poradců, který zodpoví každý váš dotaz na příslušenství a grily Weber.

Abyste si mohli pochutnat na takovýchto steaích, musíte mít pořádně rozpálený grilovací rošt
Dobře rozpálený rošt je důležitý u všech typů zahradních grilů
Gril je dobré rozpálit na cca 260 °C. Aktuální teplotu lze sledovat na teploměru v poklopu, který je ve výbavě většiny moderních grilů

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit