Naše odpověď:
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Ano, v keramickém grilu Big Green Egg je možné:
Abyste gril mohli využít i pro uzení, budete potřebovat:
Udící štěpky je před uzením nutno namočit minimálně na 30 minut do studené vody. Nabízeny jsou v několika příchutích. Výběr štěpek závisí na tom, jaké maso budete grilovat. Dub může být skvělý například na uzení vepřového masa. K rybě se ale více hodí jabloň.
Až budete mít gril dostatečně roztopený, vhoďte na doutnající uhlíky mokré štěpky a gril postupně začne produkovat kouř. Pro podtrhnutí kouřového aroma v mase doporučujeme udit na cedrovém prkénku. Nedílnou součástí uzení je i ConvEGGtor pro grily Big Green Egg. Ten zabraňuje tomu, aby na uzené maso působil přímý žár z uhlí a Vy se tak nemusíte bát, že by se Vám maso spálilo.
V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
I když počasí venku je pochmurné, podle datumu v kalendáři jsme právě na vrcholu grilovací...
Poslední volná místa na úterý 13.5.2025 od 15:00 Pro milovníky venkovního vaření a grilování je...
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo se poohlížíte po novém vybavení pro letošní grilovací...
Žádné produkty