Na co je nepřímé grilování a jak se provádí na plynovém grilu?

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, na jaké pokrmy se hodí metoda nepřímého grilování? A ještě by mě zajímalo, jak se tato metoda provádí na plynovém grilu Genesis II LX S-340. Zatím jsem se setkal jen s návodem, jak se nepřímé grilování aplikuje na kotlových grilech. Děkuji za vaši odpověď.
Rudolf V.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. Metoda nepřímého grilování se používá při přípravě větších kusů masa, které vyžadují delší dobu grilování (20 minut a více). Nepřímé grilování se používá také u příliš křehkých potravin, které by se vlivem silného žáru vysušily nebo rovnou spálily. Zpravidla se takto připravují různé pečeně, kusy drůbeže s kostí, celé ryby, ale také jemné rybí filety, celá kuřata a jiná drůbež. Nepřímé grilování lze použít také při dopékání většího množství jídla, které bylo zpočátku vystaveno silnému žáru, aby se do něj vypálil otisk grilovací mřížky. Na plynových grilech se nepřímo grilování provádí velmi jednoduše. Stačí vypnout prostřední hořák a zbylé dva nastavit na střední plamen. Potraviny určené ke grilování se pak položí do prostřední části roštu, pod níž není zapálený hořák. Další užitečné rady nejen o nepřímém grilování najdete v naší grilovací kuchařce Bible grilování, kterou najdete na našich webových stránkách pod katalogovým číslem 50039. V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Pro tyto účely můžete využít naší zákaznické linky, kontaktního online formuláře anebo nás můžete přijet navštívit do naší kamenné prodejny Weber World Vladeko v Tachlovicích (mezi Zličínem a Rudnou u Prahy).

grilovany-veprovy-bucek-14
img-4281
img-3049
img-4280
img-3043

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit