Brambory pečené v kouři

Brambory pečené v kouři
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 stejně velké brambory
  • rozpuštěné máslo
  • opečená slanina
  • sůl, pepř

    Na ochucení

  • máslo, zakysaná smetana, celé grilované jarní cibulky
  • chuť můžeme také zvýraznit použitím udících lupínků

Postup:

  • Gril rozpálíme a nastavíme na nepřímé grilování.
  • Pro neobvyklejší chuť přihodíme na rozžhavené uhlíky 1 - 2 hrsti dřevěných štěpek.
  • Brambory důkladně omyjeme a na několika místech propícháme do hloubky cca 1/2 cm.
  • Potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme.
  • Grilujeme pod zavřeným poklopem v kouři 1 - 1,5 hodiny podle velikosti.
  • Hotové brambory jsou snadno nabodnout na vidličku.
  • Brambory podáváme samotné nebo se zakysanou smetanou, grilovanými cibulkami a opraženou slaninou.
  • Také můžeme brambory rozpůlit, trochu vydlabat a naplnit oblíbenou směsí.

Vyzkoušejte naše grilované brambory pečené v kouři z udících lupínků. Není to nijak složité. Stačí hodinka, hodinka a půl na nepřímém ohni, pak jen osmažit slaninku a máte hotovo. Uvidíte jak budou brambory pečené v kouři vašim přátelům chutnat.

Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři
Recept na brambory pečené v kouři

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit