Počet porcí: 4 - 5
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 60 - 70 minut
Suroviny na grilovaná lízátka podle Mistra Málka:
Postup přípravy grilovaných lízátek podle Mistra Málka:
- Kuřecí stehýnka nařízneme kolem dokola asi 1 cm pod kloubem
- Odstraníme šlachy a maso sesuneme dolů
- Z kloubu pomocí palce odstraníme kůži a zbytek masa
- Stehýnko pořádně obalíme v sypkém grilovacím koření
- Následně pečlivě zabalíme celou paličku do plátku slaniny
- Rozpálíme nejlépe peletový gril, v našem případě peletový gril Pit Boss Series 1600 Wifi na 200 až 220 °C
- Postavíme paličky na regenerační rošt a grilujeme pomocí nepřímého grilování
- Necháme cca 30 minut tzv. zatáhnout na grilu
Příprava marinády na grilovaná lízátka podle Mistra Málka:
- Sypké koření nasypeme do misky
- Zalejeme olejem a řádně promícháme
- Paličky jednu po druhé namáčíme v připravené marinádě a následně vracíme zpět na regenerační rošt
- Pozor marináda nesmí kapat do grilu (aby nám gril neshořel necháme stehýnka trochu okapat – pro větší jistotu podložíme alobalem nebo odkapovou miskou)
- Grilujeme ještě slabou půlhodinku
Pro větší rozmanitost máme ještě další dvě varianty možnosti přípravy grilovaných lízátek
2 varianta - bez kůže (sloupneme kůži a obalíme v sypkém koření a na závěr zabalíme do slaniny)
3 varianta - bez kůže a bez slaniny (pouze obalíme v sypkém koření)
Dobrou chuť a grilu zdar!