Hledáte, jaké koření ke grilování použít a nejste si jistí? Možná Vám pomůže následující tabulka, jak které koření na grilování použít. Nezapomínejte na to, že koření má předat chuť masu a zelenině - nesmí se připálit, nebo dokonce spálit. Velkou část můžeme použít na marinády na grilování a grilovací omáčky.
Bazalka
- telecí, kuřecí, jehněčí, vepřové
Černobýl
Saturejka
- pstruh, vepřové, mleté vepřové, mleté hovězí
Kerblík
Pepř
- ryby, telecí, hovězí, vepřové, drůbeží
Chili
- mořské ryby, telecí, hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí, kachní
Kopr
- sledi, krabi, telecí, jehněčí, holoubata
Estragon
- krabi, tuňák, jehněčí, skopové, játra, kuřecí, kachní, husí
Zázvor
- jehněčí, telecí, hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí, kachní
Česnek
- kapr, pstruh, mořské ryby, jehněčí, telecí, vepřové, hovězí, kuřecí, kachní, krůtí
Kmín
- pstruh, tuňák, krabi, vepřové, jehněčí, husí, kachní
Levandule
- jehněčí, skopové, kuřecí, kachní
Libeček
Majoránka
Křen
Oregáno
- vepřové, telecí, kuřecí, kachní
Paprika
- hovězí, telecí, vepřové, kuřecí, krůtí
Petrželka
- pstruh, mořské ryby, hovězí, telecí, skopové, vepřové
Máta
Rozmarýn
- pstruh, mořské ryby, krabi
Šalvěj
- mořské ryby, hovězí, telecí, kuřecí, krůtí, krocaní
Tymián
- mořské ryby, pstruh, telecí, vepřové, skopové, jehněčí, kuřecí, krocaní, krůtí