Grilovaná polenta

Grilovaná polenta
Metoda přípravy: grilování, vaření
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 1 hodina
Porce: 4 - 6

Suroviny:

  • 50 dkg kukuřičné mouky
  • špetka soli
  • barevný mletý pepř
  • 140 ml smetany nebo plnotučného mléka
  • 50 ml olivového oleje

Postup:

  • V těžkém kastrolu smícháme kukuřičnou mouku se solí, pepřem, a mlékem.
  • Metličkou vše šleháme, dokud není směs hladká.
  • Za stálého míchání vaříme cca 2 - 3 minuty.
  • Hotová polenta by měla mít konzistenci měkčí zmrzliny.
  • Hotovou polentu přesuneme do nepřilnavého nízkého pekáče, aby vznikla přibližně 1 cm vysoká placka.
  • Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladit po dobu minimálně 4 hodin.
  • Pořádně vychlazenou polentu nakrájíme na stejnoměrné tvary, jejichž délka a šířka by neměla přesáhnout 6 - 8 cm.
  • Grilujeme na přímé grilování, gril rozehřejeme na vysoký žár.
  • Grilovací rošt je třeba před grilováním potřít olejem.
  • Obě strany polenty potřeme před vložením do grilu rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem.
  • Otáčíme a grilujeme po dobu cca 6 - 7 minut dokud není polenta krásně zlatavá.
  • Polentu podáváme horkou.

Už jste někdy ochutnali grilovanou polentu? Vyzkoušejte náš recept na polentové placičky, které ozvláštní vaše grilování a vnesou do něj osvěžující chutě středomořské kuchyně.

Recept na grilovanou polentu
Recept na grilovanou polentu
Recept na grilovanou polentu
Recept na grilovanou polentu
Recept na grilovanou polentu
Recept na grilovanou polentu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit