Grilovaná pražma na bylinkách

Grilovaná pražma na bylinkách
Metoda přípravy: grilování, pečení
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 pražmy královské
  • 1 kg brambor ve slupce
  • 2 citrony
  • 4 čili papričky
  • čerstvý tymián a rozmarýna
  • kvalitní rostlinný olej

Postup:

  • Ryby nasolíme uvnitř i zvenku, do vyčištěné  břišní dutiny vložíme po stroužku česneku a čili papričku.
  • Dále přidáme po větvičce rozmarýnu a tymiánu.
  • Z alobalové fólie ustřihneme dostatečně velké obdélníky, které potřeme olejem a poklademe plátky syrových brambor.
  • Brambory osolíme a opepříme, na brambory položíme rybu naplněnou bylinkami.
  • Pevně uzavřeme, zabalíme do úhledného balíčku. 
  • Hotové balíčky vkládáme do roztopeného grilu roztopeného na nepřímé grilování.
  • Pod poklopem grilu necháme 35 - 40 minut péct.
  • Po této době zkusíme jeden baliček rozbalit a zkusíme zda jsou brambory měkké. 
  • Podáváme přímo celé balíčky na talíř, jen alobal porozbalíme, popřípadě odklopíme a upravíme jako misku.

Vyzkoušejte náš recept na grilovanou pražmu s čerstvým tymiánem a rozmarýnem, chilli papričkami, citrónovou šťávou a panenským olivovým olejem. Ryba se peče v alobalu společně s bramborami ve slupce.

Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách
Recept na grilovanou pražmu na bylinkách

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit