Grilované brambory

Grilované brambory
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 3 - 4

Suroviny:

  • 8 - 12 menších brambor
  • máslo
  • sekané zelené bylinky - míchané
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana

Postup:

  • Brambory řádně umyjeme a vydrbeme kartáčkem.
  • Osušíme a celé vložíme na rošt grilu.
  • Na středním žáru grilujeme přibližně 30 minut.
  • V době, kdy se brambory grilují, máme čas vyrobit ochucenou studenou omáčku.
  • Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme sůl a pepř podle chuti, dále nasekané zelené bylinky (kopr, petržel, pažitka).
  • Umícháme a máme hotovo.
  • Grilované brambory servírujeme teplé.
  • Hotové na talíři lehce praskneme pěstí a zlehka osolíme.
  • Polijeme studenou omáčkou ze zakysané smetany.
  • Výborné jako lehká letní večeře.
  • Můžeme doplnit sklenicí lahodného vychlazeného mléka.

Brambory se sice obvykle používají jako příloha, ale ty naše jsou báječné i samotné. Brambory grilujeme ve slupce ochucené jen mořskou solí a čerstvě namletým pepřem. Podáváme s dipem ze zakysané smetany a čerstvých bylinek.

Recept na grilované brambory
Recept na grilované brambory
Recept na grilované brambory
Recept na grilované brambory
Recept na grilované brambory

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit