Grilované krevety

Grilované krevety
Metoda přípravy: grilování, marinování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 0,5 - 1 kg krevet
  • olivový olej
  • 5 stroužků česneku
  • 1 svazek petrželky
  • sůl, pepř

    Na omáčku

  • 200 g medu
  • 2 chilli papričky
  • 5 stroužků česneku
  • 5 lžic sójové omáčky
  • čerstvý koriandr
  • citrónová šťáva

Postup:

  • Krevety vložíme do marinády z oleje, utřeného česneku, nasekané petrželky.
  • Osolíme, opepříme a necháme chvilku marinovat.
  • Pánev Wok rozpálíme a krevety zprudka opečeme.
  • Na omáčku smícháme med, sójovou omáčku, třený česnek, dochutíme chilli a citronovou šťávou.
  • Hotovou omáčkou zalijeme opečené krevety a krátce společně prohřejeme.
  • Podáváme s opečenou bagetkou.

Krevety jsou plody moře, může je grilovat, pražit, smažit, dělají se jako kebab...ale my si dáme grilované krevetky s marinádou z česneku, petrželky a olivového oleje.

Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety
Recept na grilované krevety

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit