Grilovaná jablka

Grilovaná jablka

Počet porcí: 8
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  •     8 sladkých jablek
  •     1 kostka másla
  •     10 dkg tmavého cukru
  •     7 dkg rozinek
  •     10 dkg drcených celozrnných sušenek
  •     Sekané ořechy nebo mandle


Postup: Alobalovou misku zlehka vymažeme. Jablka vydlabeme. Smícháme máslo s hnědým cukrem do pěny. Přidáme rozinky, sušenky, skořici. Jablka naplníme. A vložíme do alobalové misky. Grilujeme na nepřímém ohni. Po 30 – 35 minutách jablka zkontrolujeme. Podáváme horké.

Na pečená jablka si připravíme sladká jablka, máslo, tmavý cukr, rozinky, drcené celozrnné sušenky, sekané ořechy nebo mandle.
U jablek opatrně skrojíme vršek, uvnitř vydlabeme otvor, který budeme plnit. Dáváme pozor, abychom jablko zespodu neporušili.
Pohled na vydlabaná jablka před plněním.
Na dno jablek dáme lžičku drcených sušenek.
Dále jablka naplníme rozinkami a ořechy podle chuti, zakápneme medem a navrch položíme kousek másla.
Hotové přiklopíme odkrojenými pokličkami.
Připravená naplněná jablka vložíme do alobalové misky, podlijeme hnrnkem vody a vložíme do grilu.
My jsme pečená jablka připravovali na kotlovém grilu na dřevěné uhlí Weber One-Touch 57 se středovou mřížkou Sear Grate.
Po 30 - 35 minutách jablka z grilu vyjmeme, servírujeme teplá.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit