Grilované žampiony

Grilované žampiony
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: velmi snadné
Doba přípravy: 20 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 24 malých stejně velkých žampionů
  • 25 dkg anglické slaniny
  • sůl, pepř
  • cherry rajčátka
  • na přílohu červená a žlutá kapie

Postup:

  • Žampiony očistíme, malé neloupeme, ukrojíme nožičky a ponecháme si pouze hlavičky.
  • Hlavičky opepříme a každou samostatně zabalíme do kousku slaniny.
  • Napichujeme střídavě s cherry rajčátky na připravené špízy.
  • Pokud nemáme k dispozici kovové jehly, můžeme použít dřevěné špejle, jen jejich konce obalíme alobalem, aby se nepřepálily.
  • Hotové špízy vložíme na očištěný rošt grilu a zvolna grilujeme po dobu 10 - 12 minut.
  • Průběžně kontrolujeme a otáčíme.

Vyzkoušejte naše lahodné grilované žampiony s anglickou slaninkou, sladkými cherry rajčátky a čerstvou červenou a žlutou kapií. Jako příloha se báječně hodí opečená bagetka pokapaná trochou olivového oleje.

Recept na grilované žampiony
Recept na grilované žampiony
Recept na grilované žampiony
Recept na grilované žampiony
Recept na grilované žampiony
Recept na grilované žampiony
Recept na grilované žampiony
Recept na grilované žampiony

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit