Grilované zelí se slaninou

Grilované zelí se slaninou
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Porce: 4

Suroviny:

  • 1/4 kostky másla
  • 6 plátků slaniny nakrájené nadrobno
  • 1 malá cibule nasekaná nadrobno
  • 1 malá hlávka bílého zelí
  • cca 1/2 hrnku základní BBQ omáčky
  • sůl a pepř

Postup:

  • Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něm opatrně opečeme cibuli a slaninu a odložíme stranou.
  • Do malé zelné hlávky vyřízneme od kuželového tvaru otvor do hloubky cca 7 - 8.
  • Celou hlávku uvnitř i zvenku potřeme rozpuštěným máslem a důkladně opepříme a osolíme.
  • Vykrojenou dutinu naplníme opečenou slaninou s cibulí, zalijeme oblíbenou BBQ omáčkou.
  • Z alobalu si připravíme prstenec, do kterého vložíme zelí, aby se nekolébalo.
  • Zelí grilujeme metodou nepřímého grilování po dobu cca 1 - 1 1/2 hodiny dokud není křehké.
  • Při zkoušce propečení by mělo jít zelí lehce propíchnout jehlicí na grilování.
  • Před podáváním sloupneme všechny vysušené listy, podáváme teplé.

Že je zelí nudná zelenina, dobrá tak akorát ke knedlu-vepřu a na gril se vůbec nehodí? Ale kdeže. Zkuste náš recept na grilované zelí se slaninou a uvidíte sami, jaká je to dobrota.

Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou
Recept na grilované zelí se slaninou

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit