Grilovaný losos se špenátem

Grilovaný losos se špenátem
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 2 - 4

Suroviny:

  • 2 - 4 porce lososa
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 - 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • olej

Postup:

  • Jednotlivé porce lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronem. 
  • Odložíme stranou a necháme 15 minut odpočinout.
  • Do středu grilu vložíme těžkou litinovou pánev, na kterou dáme rozehřát olej.
  • Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek.
  • Přidáme nahrubo krájený čerstvý špenát, který jsme předem pořádně vypláchli pod tekoucí vodou.
  • Osolíme a opepříme, podlijeme smetanou a necháme zredukovat.
  • Mezitím již na rozpálený rošt grilu položíme porce lososa a grilujeme z každé strany po dobu cca 6 minut.
  • Hotové opatrně přeneseme na nahřáté talíře a přidáme špenát z pánve.
  • Jako další přílohu můžeme podávat vařený brambor.

Grilovaná podkovička z lososa a čerstvý listový špenát se smetanou, to je prostě úžasná kombinace. Díky našemu receptu si tuto dobrotu můžete dopřát i vy.

...losos je ryba, která si zaslouží speciální zacházení. S naším grilovacím BBQ kořením a jemným špenátem se z něj stane gurmánský zážitek. Losos bude mít křupavou kůži, šťavnaté maso a nádech kouřové vůně, zatímco špenát dodá jemnost a svěžest. Připravte se na kombinaci chutí, která vás ohromí!

Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem
Recept na grilovaného lososa se špenátem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit