Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 2

Suroviny:

  • 2 čerstvé vykuchané pstruhy
  • citronová šťáva
  • mletý kmín
  • máslo nebo olej na smažení
  • sůl

Postup:

  • Pstruhy zakoupíme nejlépe ve specializovaných obchodech nebo přímo na sádkách.
  • Tak budeme mít jistotu, že máme ryby opravdu čerstvé.
  • Pstruhy vykucháme, řádně omyjeme vodou a osušíme.
  • Celé zevnitř i vně osolíme, poprášíme mletým kmínem a pokapeme citronovou šťávou.
  • Do středu grilu vložíme těžkou litinovou pánev a na ní rozpustíme máslo.
  • Do rozpuštěného másla vložíme připravené ryby a opékáme zvolna z obou stran, dokud není kůže pstruhů zlatavá a křupavá.
  • Servírujeme s bramborovou přílohou nebo s pečivem.
  • Zdobíme kolečkem citronu a zeleninou.

Ve vodě je pstruh mrštná, dravá ryba, i díky tomu je pstruh na talíři zdravý, lehký a neobyčejně chutný. Zvlášť v kombinaci s mořskou solí, citrónovou šťávou a kmínem. Vyzkoušejte náš recept a uvidíte.

Recept na grilovaného pstruha
Recept na grilovaného pstruha
Recept na grilovaného pstruha
Recept na grilovaného pstruha
Recept na grilovaného pstruha
Recept na grilovaného pstruha
Recept na grilovaného pstruha
Recept na grilovaného pstruha

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit