Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 -45 minut
Suroviny:
Na oblohu: salátové listy, cibule, rajčata, kečup, hořčice, majonéza podle chuti
Postup: Mleté maso rozdělíme na 4 díly. Z každého utvoříme tlustý bochánek naplněný plátkem bylinkového másla. Osolíme a opepříme a dáme na 30 minut do chladničky vychladit. Gril rozehřejeme na přímé grilování. Připravené hamburgery rozložíme na rošt, znovu osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany 5 - 7 minut. Po upečení zkontrolujeme termosondou teplotu, která by měla uvnitř být 71 stupňů. Mezitím na kraji roštu opečeme plátky slaniny opečené odložíme stranou na ubrouse, aby okapal přebytečný tuk. Žemle rozkrojíme a potřeme máslem a opékáme 30 sekund až 1 minutu. Konečnou fází je vytvoření finálního hamburgeru. Na dolní polovinu každé žemle dáme list salátu na něj cibuli a rajče. Nahoru potom teplý hamburger se slaninou a sýrem. Dochutíme dle vlastní fantazie a chuti a přiklopíme druhým dílem žemle.
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...
Chcete na vlastní oči vidět, jak se vyrábí pravé domácí klobásy nebo si jen od Mistra Málka...
Protože se kvapem blíží vánoční svátky a konec roku, připomeňme si, jak to v tomto období bude s...