Hamburger s bylinkovým máslem

Hamburger s bylinkovým máslem

Počet porcí: 4 - 6

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 30 -45 minut

Suroviny:

  •     750 g mletého libového hovězího masa
  •     4  plátky bylinkového másla silné cca 1,5 cm
  •     sůl, pepř
  •     4 plátky slaniny
  •     4 plátky oblíbeného sýra
  •     4 žemle na hamburgery


Na oblohu: salátové listy, cibule, rajčata, kečup, hořčice, majonéza podle chuti

Postup: Mleté maso rozdělíme na 4 díly. Z každého utvoříme tlustý bochánek naplněný plátkem bylinkového másla. Osolíme a opepříme a dáme na 30 minut do chladničky vychladit. Gril rozehřejeme na přímé grilování. Připravené hamburgery rozložíme na rošt, znovu osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany 5 - 7 minut. Po upečení zkontrolujeme termosondou teplotu, která by měla uvnitř být 71 stupňů. Mezitím na kraji roštu opečeme plátky slaniny opečené odložíme stranou na ubrouse, aby okapal přebytečný tuk. Žemle rozkrojíme a potřeme máslem a opékáme 30 sekund až 1 minutu. Konečnou fází je vytvoření finálního hamburgeru. Na dolní polovinu každé žemle dáme list salátu na něj cibuli a rajče. Nahoru potom teplý hamburger se slaninou a sýrem. Dochutíme dle vlastní fantazie a chuti a přiklopíme druhým dílem žemle.

Ze všeho nejdřív si přípravíme všechny potřebné suroviny. Na hovězí hamburger budeme potřebovat minimálně 750 gramů hovězího mletého masa, slaninu, sýr, rajčata, ledový salát, cibuli, kečup, hořčici, nebo i majonézu.
Nejdříve si mleté maso rozporcujeme. Gramáž jednotlivých burgerů je každého věc, ale slavný
Jestliže máme maso rozdělené na jednotlivé hamburgery, naporcujeme si také bylinkové máslo.
Do každého hamburgeru vmáčkneme kousek bylinkového másla a maso opět uplácáme do malého bochánku.
Bylinkové máslo se během grilování uvnitř masa rozpustí a dodá mu fantastickou chuť.
Nesmíme zapomenout ani na sůl a pepř.
Hamburgery klademe na rozpálený rošt a grilujeme přímou metodou z každé strany cca 5-7 minut.
Hamburgery by měly mít v době sundání z roštu teplotu 71° Celsia. Pokud nevěříte svému odhadu, použijte termosondu, která měří s maximální přesností.
Ještě než se hamburgery udělají dáme na rozpálený rošt také slaninku, například anglickou, ale může být i jiná.
Aby byl hamburger opravdu dokonalý, dáme na gril rozpéct také housky, které předtím můžeme potřít máslem.
Rozpečenou housku pomažeme podle chuti kečupem, hořčičí nebo majonézou, přidáme ledový salát, maso...
...přidáme opečenou slaninu a plátkový sýr.
Nemělo by chybět ani osvěžující rajčátko a kdo chce, můžete si na hamburger kápnout ještě trochu kečupu, hořčice nebo majonézy.
Hamburger přiklopíme druhou půlkou housky, pořádně zmáčkneme a můžeme servírovat.
Tradiční přílohou k hamburgeru jsou hranolky. Můžeme ale použít i americké brambory, krokety, nebo třeba nějaký salátek.

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit