Hovězí saté na grilu

Hovězí saté na grilu
Metoda přípravy: grilování, marinování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: 2 - 4

Suroviny:

  • 1 steak z hovězího boku
  • 4 lžíce rostlinného oleje

    Na marinádu

  • 3 stroužky česneku
  • 1 - 3 chilli papričky
  • 1/4 hrnku koriandru
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1/3 hrnku sójové omáčky
  • 1/4 hrnku limetkové šťávy

    Na dochucení

  • 1/2 hrnku nasekaných, nasucho opražených ořechů, nejlépe arašídy, nasekaná zelená petrželka

Postup:

  • V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, z masa nakrájíme dlouhé tenké plátky a napíchneme na jehly.
  • Jehly rozložíme do ploché nádoby a zalijeme marinádou a necháme 30 minut marinovat.
  • Gril roztopíme na přímé grilování.
  • Rošt potřeme olejem a uložíme na něj připravené jehly tak, aby nechráněné konce jehel směřovaly od ohně.
  • Maso grilujeme 1 - 2 minuty z každé strany, během grilování ještě jednou potřeme zbylou marinádou.
  • Podávejte s omáčkou podle chuti.

Potřebujete nějakou rychlovku na gril, kterou pohostíte narychlo svolané kamarády? Hovězí saté neboli špízy s orientálním kořením jsou hotové raz dva, je toho hromada a báječně chutnají.

Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu
Recept na hovězí saté na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit