Hovězí steak s kmínem a rozmarýnem

Hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: 2 - 3

Suroviny:

  • 750 g steaků ze zadního hovězího
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 2x mezi prsty mletého kmínu
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 2 dcl kvalitního oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  • Na steak s kmínem a rozmarýnem si připravíme maso hovězího zadního nakrájené na plátky.
  • Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
  • Odložíme stranou a budeme se věnovat přípravě marinády.
  • Do větší mísy přelijeme olej, přidáme prolisovaný nebo jemně nasekaný česnek, nasekané lístky rozmarýnu a mletý kmín.
  • Vše zamícháme a do marinády vložíme nasolené maso.
  • Necháme marinovat cca 1 hodinu.
  • Naložené maso vkládáme na střed grilovacího roštu, do kterého jsme vyzkoušeli sadu Gourmet BBQ Sear Grate.
  • Maso grilujeme na středním žáru po dobu 8 - 10 minut z každé strany.
  • Hotové steaky ponecháme v teple 5 - 8 minut odležet.
  • Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovou oblohou.

Dobré hovězí maso je samo o sobě tak dobré, že nepotřebuje žádné složité dochucování. Vezměte si hovězí zadní, přidejte sůl, pepř, kmín, česnek a kvalitní olivový olej, dejte na gril a sousedi se zblázní závistí.

Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem
Recept na hovězí steak s kmínem a rozmarýnem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit