Kapr na grilu

Kapr na grilu
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 pěkné porce kapra
  • 4 lžičky provensálského koření
  • 1 lžička drceného kmínu
  • kopr podle chuti
  • sůl, pepř
  • 1 - 1,5 dcl oleje

Postup:

  • Na přípravu kapra na grilu použijeme porce z čerstvého nemraženého kapra, jehož váha nepřekročila 3 kg. Velké ryby obsahují i podstatně větší množství tuku.
  • Jednotlivé porce omyjeme a osušíme.
  • Každou porci potřeme celou olejem, posypeme lehce drceným kmínem, provensálským kořením  a koprem podle chuti.
  • Osolíme a opepříme.
  • Kapra vložíme přímo na rozpálený grilovací rošt grilu a z každé strany grilujeme po dobu 8 - 10 minut, do chvíle, kdy se na mase začnou objevovat typické zlatohnědé mřížky.
  • Podáváme s pečivem a zeleninovou oblohou.

Kapr je asi nejklasičtější českou rybu a najde se málo domácností, kde by se kapr nestal součástí štědrovečerního menu. My si dnes povíme, jak si na kaprovi pochutnat i na zahradním grilu.

Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu
Recept na kapra na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit