Kapří hranolky

Kapří hranolky
Metoda přípravy: smažení
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 600 - 800 g vykostěného filetu z kapra
  • sůl podle chuti
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 100 - 150 g hladké mouky
  • kvalitní olej na smažení

Postup:

  • Maso z čerstvého kapra zbavené kostí nakrájíme na delší tenké kousky, hranolky.
  • V misce smícháme mouku s mletým kmínem a sladkou paprikou.
  • Kapří hranolky podle chuti osolíme a vložíme do ochucené mouky.
  • Mísou zatřepeme, tím se nám oddělí jednotlivé kousky od sebe a budou stejnoměrně obalené.
  • Do středu grilu vložíme litinovou pánev a na ní rozpálíme olej.
  • Jedním kouskem zkusíme teplotu oleje, pokud se začne smažit a bublat, je nejvyšší čas vsypat ostatní hranolky a prudce je osmažit.
  • Na pánvi kousky několikrát promícháme vařečkou, aby se od sebe oddělily a byly stejnoměrně osmažené dokřupava.
  • Usmažené vyjmeme z pánve, uložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.
  • Podáváme s bramborovou kaší nebo s hranolky a oblíbenou studenou omáčkou.

Protože se blíží mistroství Evropy ve fotbale, chce to něco k zakousnutí, aby to nebyla takové nervy. Kapří hranolky dle naší originální receptury jsou přesně tím pravým. Skvěle chutnají a ještě si uděláte krásnou žízeň na vítězné pivečko.

Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky
Recept na kapří hranolky

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit