Kuřecí saté na grilu

Kuřecí saté na grilu
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Porce: 2 - 4

Suroviny:

  • 2 - 4 kuřecí prsa
  • 4 lžíce rostlinného oleje

    Na marinádu

  • 3 stroužky česneku
  • 1 - 3 chilli papričky
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 hrnku koriandru - čerstvého
  • 1/3 hrnku sójové omáčky
  • 1/4 hrnku limetkové šťávy

    Na ochucení

  • 1/2 hrnku nasekaných, nasucho opražených arašídů
  • nasekaná zelená petrželka

Postup:

  • V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, z masa nakrájíme napříč na dlouhé tenké plátky a napíchneme na jehly.
  • Jehly rozložíme do ploché nádoby a zalijeme marinádou a necháme 30 minut marinovat.
  • Gril roztopíme na apřímé grilování.
  • Rošt potřeme olejem a uložíme na něj připravené jehly tak, aby nechráněné konce jehle směřovaly od ohně.
  • Maso grilujeme 1 - 2 minuty z každé strany, během grilování ještě jednou potřeme zbylou marinádou.
  • Podáváme s omáčkou podle chuti.

Báječné kuřecí špízy naložené v lahodné marinádě z pikantních chilli papriček,, voňavého koriandru, sójové omáčky a osvěžující limetkové šťávy,

Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu
Recept na kuřecí saté na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit