Kuřecí supreme na grilu

Kuřecí supreme na grilu
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 1 hodina
Porce: 4

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa s křídlem a spodní kostí
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • 1 limetka

    Na salát

  • 1 vodní meloun
  • 1 balení Feta sýru
  • máta
  • limetka
  • 1/4 litru datlového sirupu
  • 1/4 litru olivového oleje
  • česnekové klíčky (celé balení)
  • sůl, pepř

Postup:

  • Kuřecí prso očistěte a osušte, nesmí být vlhké.
  • Potřete ho olivovým olejem, posypte nadrceným nebo na jemno nakrájeným tymiánem, osolte a opepřete podle chuti.
  • Nechte maso marinovat alespoň 30 minut. Ideální je lednice, ale když ho necháte odstát jen tak nevadí. Mezitím rozpalte gril.
  • Kuřecí prso položte na rozpálený grilovací rošt a grilujte z obou stran, dokud není zlatavé a dobře propečené.
  • Záleží na typu Vašeho grilu, na běžném plynovém grilu by to nemělo trvat déle jak 15 minut.
  • Během grilování maso potírejte směsí datlového sirupu a šťávy z limetky pro sladkokyselou chuť.

    Melounový salát

  • Vodní meloun nakrájejte na menší kousky a dejte do velké mísy.
  • Feta sýr rozdrobte a přidejte k melounu.
  • Nasekanou mátu, šťávu z limetky, datlový sirup, olivový olej, sůl a pepř přidejte do mísy a vše důkladně promíchejte.
  • Na závěr přidejte česnekové klíčky pro extra chuť a texturu.
  • Pokud máte, můžete salát ozdobit dalšími lístky máty pro svěží vzhled.

Kuřecí supreme s melounovým salátem! Křupavé kuřecí prso s křídlem, marinované v tymiánu a datlovém sirupu. Osobitý melounový salát s fetou, máty a česnekovými klíčky. Ideální letní pokrm, který osvěží a zasytí!

Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu
Recept na kuřecí supreme na grilu

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit